В истинска изборна сага се превърна гласуването за новия председател на

...
В истинска изборна сага се превърна гласуването за новия председател на
Коментари Харесай

Пореден провал при избора на председател на Камарата на представителите на САЩ

В същинска изборна сага се трансформира гласуването за новия председател на Камарата на представителите на Съединени американски щати, което докара до цялостен безпорядък.

Два дни и 6 кръга гласувания не бяха достатъчнии на членовете й да изберат нов ръководител в Капитолия във Вашингтон. При следващия избор водачът на републиканците Кевин Маккарти още веднъж не съумя да събере нужните 218 гласа, с цел да бъде определен за ръководител.

Докато не бъде назначен ръководител, работата на долната камара на Конгреса е парализирана, защото членовете на Конгреса не могат да положат клетва и да продължат работа. Не могат да се образуват комисии и да се одобряват закони.

Въпреки, че след междинните избори за Конгрес през ноември Републиканската партия получи надзор над долната камара на Конгреса в Съединени американски щати, те не съумяват да излязат с нова тактика за преустановяване на политическия безпорядък, който помрачи началото на новата сесия на институцията.

" Не мисля, че гласуването довечера е продуктивно. Все още няма договорка, само че има огромен прогрес ", сподели лизерът на републиканците Кевин Маккарти.

Конгреса, към момента не съумява да събере нужното болшинство от гласове, с цел да бъде избран председател на долната Камара. 20 хардлайнери в републиканската партия към момента отхвърлят да гласоподават за Маккарти, макар че някогашният президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп ги прикани да го създадат. Представителите, наричани в американската преса " мини Тръмп ", не поддържат Маккарти, тъй като го считат за прекомерно сдържан и опортюнистичен.

" Ще създадем компромис, само че няма да капитулираме, а това е огромна разлика. В Камарата на представителите има 222 републиканци. Така че в случай че 20 души са в положение да карат този трен както си желаят, останалите 202-ма от нас, може да се приберат у дома ", съобщи Дерик ван Орден, член на републиканците в Камарата на представителите от Уисконсин.

Трудността при избора на ръководител на Камарата на представителите е невиждана в Съединени американски щати през последните 100 години. Обикновено още при първият кръг има резултат.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР